تاثیرات اشعه ماوراء بنفش بر بینایی

تاثیرات اشعه ماوراء بنفش بر بینایی انسان

چشم‌ها ابزاری هستند که هشتاد درصد اطلاعاتی را که از دنیای بیرون به مغز می‌رسد، دریافت می‌کنند. ضروری است که با عینک اورجینال از چشم‌ها در برابر نور شدید خورشید، که یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای بینایی است، به خوبی محافظت و مراقبت کنیم.

اشعه ماوراء بنفش یک تابش الکترومغناطیسی است. این اشعه برای چشم نامرئی است و در طیف بین تابش مرئی و اشعه ایکس نامرئی قرار دارد. منبع اصلی این اشعه در زمین، خورشید است. پرتوهای این اشعه شامل سه نوع پرتو فرابنفش UVC، UVB و UVA می‌باشند. این اشعه‌ها بر بینایی ما تأثیر می‌گذارند و میزان تأثیر آن‌ها به نوع پرتوها و شدت آن‌ها بستگی دارد.

اثرات اشعه بر چشم

دانشگاه پزشکی ژاپنی مطالعه‌ای انجام داده است که نشان می‌دهد اشعه ماوراء بنفش از ساعت ۹ صبح و از ۱ بعد از ظهر تا ۲ بعد از ظهر بیشترین آسیب را به بینایی انسان وارد می‌کند.

اگر نور خورشید بسیار زیاد باشد و مایل بتابد، کمی سایه ایجاد می‌کند و آسیب کمتری وارد می‌کند. اما وقتی نور مستقیم و بدون سایه به چشم‌ها می‌رسد، تهدید جدی‌تری به همراه دارد.

این خطر برای سلامت چشم بستگی به دو زاویه‌ای دارد که اشعه خورشید به چشم ما می‌تاباند و باید افراد این موضوع را در انتخاب عینک رعایت کنند.

زوایای تابش پرتوهای خورشیدی

از آنجایی که نور خورشید نه تنها مستقیماً، بلکه از پهلو نیز می‌تواند به چشم بتابد، بهتر است از عینک‌های زنانه با شیشه‌های پهن و انحنا دار استفاده کنید. به‌طوری که اگر از پشت آن به اطراف نگاه کنید، دید شما را پوشش می‌دهد و محافظت محیطی کاملی را در بر می‌گیرد. همچنین، باید از کلاه لبه‌دار استفاده کنید. به این ترتیب، حتی در زیر شدیدترین اشعه ماوراء بنفش، چشم شما کاملاً ایمن خواهد بود.

دسته انتقال نور شیشه

عامل مهمی که کمتر به آن توجه شده، دسته انتقال نور شیشه طبق استانداردهای مربوطه است که میزان نور مرئی را در پنج دسته قرار می‌دهد. این دسته‌بندی بیشتر اوقات با یک عدد از ۰ تا ۴ روی دسته‌ها یا در دفترچه راهنما قید می‌شود. هرچه این عدد بیشتر باشد، ضریب انتقال نور شیشه‌ها کمتر می‌شود و بر این اساس، شیشه‌ها تیره‌تر می‌شوند.

معرفی پنج دسته

  • دسته صفر: از ۸۰٪ تا ۱۰۰٪ عبور نور دارد، فیلتر بسیار ضعیف است، تقریباً شفاف می‌باشد. محافظتی در برابر اشعه ماوراء بنفش ندارد و بیشترین مصرف آن برای محافظت در برابر باد و گرد و غبار است.
  • شیشه‌های رده یک: فیلتر از ۴۳٪ تا ۷۹٪ دارد، عینک کمی رنگی است، عبور نور و محافظت کمی دارد. فقط در شرایط نور کم و هوای ابری و در محیط‌های بسته قابل استفاده می‌باشد.
  • دسته دو: از ۱۸٪ تا ۴۲٪ فیلتر رنگ متوسط دارد، مناسب برای استفاده روزمره و آفتاب نسبتاً روشن در هوای تابستان است و محافظت خوبی دارد.
  • شیشه‌های دسته سه: از ۸٪ تا ۱۷٪ فیلتر نور دارند، در شرایط نور شدید خورشید مانند ساحل یا کوهستان قابل استفاده هستند و دارای فیلتر تیره رنگ می‌باشند. این شیشه‌ها بهترین گزینه برای تابستان و رانندگی هستند.
  • شیشه‌های رده چهارم: از ۳٪ تا ۷٪ تیره‌ترین فیلتر دارند، برای استفاده در شرایط نور خورشید کورکننده مانند دریا، کوهنوردی و مناطق برفی طراحی شده‌اند و برای رانندگی غیرمجاز هستند.

هنگام انتخاب درجه حفاظت، فقط باید شرایطی را که قرار است از عینک آفتابی استفاده کنید، تعیین کنید. مطمئن‌ترین راه برای بررسی این درجه، استفاده از دستگاه فتومتر است. در چند ثانیه درصد محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش را نشان می‌دهد. با انجام این کار در فروشگاه‌های اپتیکال، می‌توانید از کیفیت و کارایی محصول اطمینان حاصل کرده و بهترین گزینه را برای خرید انتخاب کنید.

خطرات استفاده از شیشه دودی بی کیفیت

چشم انسان به گونه‌ای طراحی شده است که به طور خودکار با نور فضای اطراف تنظیم می‌شود. عینک‌های با کیفیت پایین هیچ‌گونه محافظت خاصی در برابر اشعه ماوراء بنفش ندارند. در نتیجه، مردمک چشم گشاد می‌شود و نور فرابنفش بسیار بیشتری به ساختارهای داخلی نفوذ می‌کند. این باعث آسیب جدی‌تری نسبت به اینکه اصلاً عینک نزنید، می‌شود.

بسیاری از عینک‌های تقلبی اطلاعات گمراه‌کننده‌ای مانند جذب UV یا انسداد نور ماوراء بنفش ارائه می‌کنند. این اطلاعات تنظیم نشده به این معنی است که این عینک‌ها محافظت کافی در برابر اشعه‌های فرابنفش ارائه نمی‌دهند. آنها بیش از آنچه تصور می‌کنید به شما آسیب می‌رسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *